ברוכים הבאים

מוסד הרצל הוקם כמרכז מחקר אקדמי באוניברסיטת חיפה ביוזמתו ותמיכתו של ד"ר ראובן הכט בשנת 1987. מאז הקמתו המוסד יוזם, מוביל ומנהל פרויקטים מחקריים בתחומים הקשורים לתולדות הציונות ההרצליאנית, להיסטוריה הפוליטית, התרבותית והחברתית של שיבת ציון ושל מדינת ישראל ובסוגיות הקשורות בהיסטוריה של הלאומיות המודרנית בכלל ושל הזהות הלאומית כמאפיין חיוני ודינמי של מדינת-הלאום בפרט. בשנים האחרונות מוסד הרצל מקדם ויוזם מחקר ודיון בנושאים הקשורים במעמדה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית ובדינמיקה הפוליטית של שנאת ישראל כפי שהיא באה לידי ביטוי באנטישמיות החדשה ובאפן שבו היא מתגלמת באנטי-ציונות העכשווית.
קראו עוד...

הרצל בנוף

Capture

פרסומים

dagesh1

אירועים

novemberevent

רציונאל

מטרת העל של הפרויקט היא קידום המחקר והרחבת הידע הקיים בכל הנוגע לקהילות היהודיות בגליציה ובוקובינה מאמצע המאה הי"ט ועד לתקופה שבין שתי מלחמות העולם; על תרבותם, דתם, מורשתם ותרומתם החשובה לתרבות היהודית ולעם ישראל. מכיוון שהעיסוק המחקרי בתחום זה אינו נרחב, מתמקד הפרויקט ביצירת תשתית לשיתוף פעולה והעברת מידע בין חוקרים בכירים וצעירים.

מטרות הפרויקט:

• יצירת מסגרת על, רב-תחומית ובינלאומית לקידום המחקר בנושא קורות הקהילות היהודיות בגליציה ובוקובינה בין השנים למן אמצע המאה הי"ט ועד לתקופת מלחמות העולם.
  • איגוד כלל האוניברסיטאות בארץ, החוקרים ותלמידי המחקר העוסקים בתחום.
  • הרחבת שיתוף הפעולה הבינלאומי בנושא המחקר.
  • עידוד חוקרים צעירים מהארץ ומחו"ל לבחור בחקר יהדות גליציה ובוקובינה כתחום מחקר עיקרי או נוסף בהתמחותם האקדמית.
  • עידוד סטודנטים ישראלים ללמוד שפות הרלוונטיות לנושא המחקר: פולנית, גרמנית ויידיש, תוך קיום תקשורת שוטפת עם פעילויות ומשתתפי הפרויקט.
  • יצירת דיאלוג ושיתוף פעולה בין מוסדות הנצחה ומוסדות אקדמיים שונים העוסקים במחקר בנושא בארץ ובעולם.
  • קידום מחקרים ופרסומים העוסקים בנושא הפרויקט, במקביל לפעילות חינוכית חוץ-אוניברסיטאית.

המרכזת האקדמית של הפרויקט היא ד"ר שרה בנדר, והמרכזת המנהלית שלו היא מעיין ארמלין.