ברוכים הבאים

מוסד הרצל הוקם כמרכז מחקר אקדמי באוניברסיטת חיפה ביוזמתו ותמיכתו של ד"ר ראובן הכט בשנת 1987. מאז הקמתו המוסד יוזם, מוביל ומנהל פרויקטים מחקריים בתחומים הקשורים לתולדות הציונות ההרצליאנית, להיסטוריה הפוליטית, התרבותית והחברתית של שיבת ציון ושל מדינת ישראל ובסוגיות הקשורות בהיסטוריה של הלאומיות המודרנית בכלל ושל הזהות הלאומית כמאפיין חיוני ודינמי של מדינת-הלאום בפרט. בשנים האחרונות מוסד הרצל מקדם ויוזם מחקר ודיון בנושאים הקשורים במעמדה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית ובדינמיקה הפוליטית של שנאת ישראל כפי שהיא באה לידי ביטוי באנטישמיות החדשה ובאפן שבו היא מתגלמת באנטי-ציונות העכשווית.
קראו עוד...

הרצל בנוף

Capture

פרסומים

dagesh1

אירועים

novemberevent

תחומי פעילות

להלן תחומי הפעילות של הפרויקט:

עידוד סטודנטים וחוקרים צעירים לעסוק בתחום באמצעות:

א. מתן מלגות עידוד לשתי עבודות דוקטורט ושתי עבודות תיזה העוסקות בחקר יהודי גליציה ובוקובינה.

ב. לימוד שפות רלוונטיות– מתוך הבנה כי אחד המכשולים העומדים בפני פיתוח תחום הדעת המדובר הינו אי-ידיעת השפות הרלוונטיות על ידי הדור הצעיר, מציע הפרויקט לימודי יידיש, וכמו כן מעניק מלגות ללימודי יידיש, גרמנית ופולנית.

ג. פתיחת קורסים בנושאי יהדות גליציה ובוקובינה – במסגרת הרצון לחשוף סטודנטים צעירים לתחום ולעודד אותם להתמחות בו, יבקש הפרויקט לפתוח קורסים אקדמיים בנושא גליציה ובוקובינה באוניברסיטאות השונות בארץ.

יצירת תשתית של רשת חוקרים פעילה, בינתחומית ובינלאומית באמצעות:

א. הקמת פורום חוקרים פעיל: במסגרת הפרויקט פועלת קבוצת חוקרים שנקראת "פורום גליציה ובוקובינה", המורכבת מחוקרים צעירים, בכירים ותלמידי מחקר מהתחום. הפורום מתכנס פעמיים בסמסטר, בכל פעם באוניברסיטה או מכון מחקר אחר בארץ. להצטרפות לפורום יש לפנות למעיין ארמלין  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ב. סדנת מחקר בינלאומית - אחת לשנה במהלך חופשת הקיץ מקיים  הפרויקט סדנה בהשתתפות חוקרים וסטודנטים מישראל ומחו"ל. הסדנה הראשונה מתוכננת ל 4 באוגוסט 2013, מיד לאחר סיום הקונגרס היהודי העולמי שיתקיים השנה בארץ. שמות המרצים הזרים אשר יוזמנו להרצות בסדנה יימסרו בהמשך.

יצירת תשתית למחקר: חומרים בנושא עיתונות יהודית בגליציה

א. עבודה על חומרים ארכיונים - במסגרת הפרויקט אנו שואפים להגיע לכמה שיותר חומרים ומקורות ארכיוניים ולהפוך אותם לנגישים לציבור החוקרים ולציבור הרחב.

website1